Svenskt Tenn

Nämä kuosit ja huonekalut löytyvät Hanasaaressa.

Ihana Svenskt Tenn

Svenskt Tennin tuotevalikoimasta, mm. tapetteja, tekstiilejä, tinaesineitä, maljakoita, tarjoittimia, ruukkuja sekä paljon muuta.  Näitä luomuksia pääsee nyt ihailemaan ja ostamaan Helsingissä.

Kuva on otettu Didrichsenin taidemuseossa

Kuvataideopettaja Estrid Ericson (1894–1981) perusti Svenskt Tennin vuonna 1924. Yhteistyössä itävaltalaisen arkkitehti ja muotoilija Josef Frankin (1885–1967) kanssa hän on luonut Ruotsin tunnetuimpiin lukeutuvan sisustusalan yrityksen. Ruotsin kuninkaalliset ovat ihastuneen tähän tyyliin.  Minulla oli kunnia vierailla Ruotsin suurlähetystössä tänä kesänä. Siellä tuli vastaa Svenskt Tenn sohva.

Kuvasssa kuvataideopettaja Estrid Ericson

Didrichsenin kesänäyttely esittelee ruotsalaisen designyrityksen Svenst Tennin ensimmäistä kertaa taidemuseossa Suomessa. Hanasaaressa ja Stockmannilla on myös mahdollisuus tutustua tähän ihanaan tyyliin. Siellä saa myös shoppailla. Kannattaa ottaa iso kukkaro mukaan.

Luonto pursuaa kauniisti
Kaappikin on saannut luontoviitan
Lintuja ja marjoja
Kaunis kattaus Didrichsenin museossa

Tinaesineet olivat Svenskt Tennin ensimmäisiä tuotteita ja siitä juontuu yrityksen nimikin (tenn=tina). Hahmoina ovat on kissat ja leijonat.  Maljakot ovat usein myös tehty tinasta. Lopuksi on pari kuvaa tinaesineistä. Kuvat otin Didrichsenin kesänäyttelystä. Tyyli ei jättänyt mieltä kylmäksi. Olen sielultani hyvinkin Svenskt Tenn.  Mieli halajaa jo Tukholmaan heidän liikkeeseen hifistemään.

Kissa ja kissan kaveri
Leijona ja sen kaveri

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *