Ruskaretkellä Lapissa

Syyskuun viimeisellä viikolla toteutui yksi haave. Se oli retki satumaiseen Lappiin. Matka Pyhä-Luostolle oli pitkä halki Suomen upeassa ruskassa. Loppumatka meni hämärässä. Seuraavana päivänä paljastuivat upeat Lapin maisemat.

Ukko-Luoston valloitus

  

Ensimmäisenä päivänä oli vaellus tunturi Orresokalle. Tunturi sijaitsee Luostolla Sodankylässä.  Päivittäin retkeilimme n. 10 kilometriä. Pisin retki oli 14 km Noitatunturille. Se on Pyhätunturin korkein tunturi. Noitatunturin retki oli uniikki ja säilyy mielessä pitkään. Se ei todellakaan ollut mikään helppo.

Alla olevassa galleriassa on kuvia Pyhätuntunturin retkestä Aittakurussa ja Isossakurussa. Upeat maisemat ovat vieläkin mielessä. Upea kokemus mahtavan luonnon keskellä. Retkellä kävimme Karhunjuomalammella ja Uhriharjulla. Harju on vanha saamelainen eläinten uhraus paikka.  Sieltä oli myös huikeat maisemat viereiselle tunturille. Aittakurussa on kivikossa konserttilava. Se on todella näkemisen arvoinen. Voin kuvitella miten hieno elämys siellä on kuunnella lempimusiikkia. Aittakurussa tuli vastaan kolme huskya, joilla olivat omat reput selässä.

 

 

Luostolla Lampivaarassa sijaitsee Ametistikaivos. Siellä turistit pääsevät itse louhimaan ametisteja tunturista. Itsellä oli todella hyvä tuuri. Poimin vaan hiekasta pieniä violetteja kiviä. Kaivoksesta vaellusreittimme meni Pikku-Luoston kautta majapaikkaamme. Viimeinen retki oli luontopolku Ukko-Luostolle. Se meni hyvin ja siellä tapasimme mystiset porot sumussa. Viikko meni nopeasti ja Lapin hulluus iski.  Mieli kaipaa takaisin tunturin ihmeelliseen lumoon. Alla olevassa galleriassa kuvia Ametistikaivoksesta ja Luoston upeasta luonnosta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *