Matkalla kuumassa Tukholmassa

 

Toukokuun helteet ovat yllättäneet monet. Pieni visiitti naapurissa oli jo varattu hyvissä ajoin, eikä silloin ollut mitään tietoa keleistä. Hyvä ajoitus ja hyvä mieli.  Aurinko porotti täydeltä taivaalta.

Matka alkoi  tutustumisella Södermalmiin. Siellä on paljon pieniä kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Ylhäällä mäellä on puisia vanhoja asuinrakennuksia., jotka ovat peruskorjattu asumiseen. Södermalm on mielenkiintoinen kaupunginosa. Turisteja ei näy kovinkaan paljon. Paikalliset ovat valloittaneet terassit lounasaikaan. Kokeilimme paikallista terassia. Ruoka oli ihan kohtuullisen hyvää.

Götgatan on täynnä ihania kauppoja ja kahviloita.  Katu päättyy Slusseniin. Rakennustyömaa jatkuu vielä pitkään. Slussenin pitäisi olla valmis 2024. Siihen on vielä paljon aikaa.

Kävimme vielä Kungträdgårdenissa ihastelemassa upeita tulppaaneja. Puisto sijaitsee  Norrmalmin kaupunginosassa.  Se on Tukholman vanhimpia puistoja. Kuuluisat kirsikkapuut olivat jo lakanneet kukkimasta. Ensi kertaa jäivät monet kivat museot ja shoppailut tavarataloissa. Jäätelö maistui hyvältä ihanassa säässä. Samalla katsaus ruotsalaisten kevätmuotiin, joka näytti hyvin samanlaiselta kuin Helsingissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *